Forsæt til indhold

FAQ

Folkeregister

Ved ophold af mere end 3 måneders varighed.

Du tilmelder dig folkeregisteret i Grønland på tilflytningskommunen. Her får du udleveret en bopælsattest. Fraflyttede kommune i Danmark afmelder dig folkeregisteret i Danmark.

 

Skal jeg have sygesikringskort med?

Da der ikke bruges sygesikringsbevis i Grønland vil du, som opholdsregisteret i grønland, skulle medbringe din bopælsattest ved rejser i Danmark, så længe du er bosat i Grønland. Bopælsattesten udstedes af din bopælskommune i Grønland.

Opholder du dig i Grønland under 3-6 måneder, og er du stadig tilmeldt folkeregisteret i Danmark medbringes det gule sygesikringsbevis til brug ved akut opstået sygdom. Vær dog opmærksom på at du skal tegne en rejseforsikring i de fleste tilfælde.

 

Kan jeg køre bil i Grønland?

Du skal være opmærksom på, at det danske kørekort kun gælder i 3 mdr. ved ophold i Grønland. Hos Politiet kan du erhverve et grønlandsk kørekort mod fremvisning af dit danske kørekort. Det grønlandske kørekort koster et symbolsk beløb på ca. 250 kr.

 

Jeg taler ikke grønlandsk?

Grønlandsk er det officielle sprog i Grønland, og arbejdssproget er dansk – både det talte og det skrevne. De fleste grønlændere forstår og taler dansk. Hvis en patient ikke forstår dansk, stilles en tolk til rådighed for sundhedspersonalet.

 

Hvor lang tid varer flyveturen?

Det tager ca. 4,5 time at flyve fra København til Kangerlussuaq i Grønland. Her lander stort set alle fly fra Danmark, og så kan man flyve videre her fra. Indenrigsfly fra Kangerlussuaq til Ilulissat tager ca. 1 time. Du kan også flyve via Reykjavik i Island.

 

Hvor koldt er der i Grønland?

Temperaturerne i Grønland varierer naturligvis med årstiderne. Luften er tør i Grønland, så selv få varmegrader føles varmt i solen. T-shirt og korte bukser er almindeligt om sommeren. De fleste rejsende bliver positivt overraskede over, hvor varmt det kan være om sommeren. Ved sejlads blandt isbjerge og om aftenen kan det dog blive nødvendigt med varmt tøj, hue og handsker. Især isen afgiver meget kulde. Gennemsnitstemperaturen henover sommeren sniger sig normalt ikke op over 10 grader.

Den tørre luft gør også, at vinterkulden ikke føles så kold, som andre steder i verden med høj luftfugtighed. Mange af vores rejsende om vinteren har oplevet kuldegrader på ned til minus 15 og minus 20 grader, hvor de ikke havde problemer med at holde varmen.

Det er dog vigtigt at pointere, at vinteren er kold i de arktiske egne og i Grønland. Den rette påklædning er vigtig for at kunne holde varmen.

 

Hvad med internet?

De fleste steder kan du købe dig til WIFI. Vær opmærksom på at internet er dyrt i Grønland – også fra din egen telefon, så slå data fra på din telefon.

 

Hvordan kommer jeg fra lufthavnen og til min bolig i Grønland?

I langt de fleste tilfælde bliver du hentet i lufthavnen ved ankomsten til dit bestemmelsessted. Du vil inden ankomstdagen modtage information om selve afhentningen i lufthavnen, samt udlevering og anvisning af bolig.

 

Kan jeg bruge min mobiltelefon i Grønland?

I Grønland har TELEPOST monopol på telefoni. Du kan bruge enkelte danske mobilabonnementer i en kortere periode i Grønland, så check med dit mobilselskab om de har en aftale, eller forhør dig hos TELEPOST om taletidskort og abonnementer i Grønland.

Luk (Esc)