Forsæt til indhold

Sundhedsadministrativ koordinatoruddannelse erstatter den nedlagte lægesekretæruddannelse.

Igennem 2½ års uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator får du en uddannelse, hvor du lærer at arbejde med administration og koordinering i mange sammenhænge.

I løbet af uddannelsen får du viden om blandt andet jura, sundhed, kommunikation, teknologi og data. Det brede kendskab bruger du til at løse opgaver lokalt og på tværs af faglige skel i sundhedsvæsenet. Dermed får du en vigtig funktion i patientforløbet.

IMG 20201001 080931

Uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator er bygget op omkring 5 faglige kerneområder:

- Administartion og koordinering
- Jura
- Sundhed og sygdom
- Kommunikation
- Teknologi og data

Det Grønlandske Sundhedsvæsen tilbyder praktikpladser på 4. semester af uddannelsen. Således optages hvert semester én studerende (20 uger).

De 20 uger fordeles mellem vores kliniske sekretariat, forløbskoordinering og ledelsessekretariatet som alle er placeret hos Dronning Ingrids Hospital i Nuuk.

Studerende sørger selv for bolig under praktikken.

Det Grønlandske Sundhedsvæsen er praktikpladsgodkendt hos UCN i Aalborg og VIA Aarhus. Se links til uddannelsesstederne:

UCN i Aalborg:                      https://www.ucn.dk/uddannelser/sundhedsadministrativ-koordinator

VIA Aarhus:                          https://www.via.dk/uddannelser/sundhedsadministrativ-koordinator

 

Uddannelsen tilbydes kun i Danmark på nuværende tidspunkt. Hvis en lignende uddannelse tilbydes i Grønland, vil Det Grønlandske Sundhedsvæsen tilbyde praktikpladser til relevante studerende.

Luk (Esc)