Forsæt til indhold

"Jeg er kommet tilbage med overskud, arbejdsglæde og en følelse af at have fået ”blæst støv af hjernen”.

Mediciner 3

"Jeg har været på et eventyr de seneste to måneder. Jeg har arbejdet som Intern Mediciner på medicinsk afdeling i Nuuk. Jeg forsøgte at forberede mig godt til turen – læste op på akut kardiologi, apopleksi mm., og pakkede myggebalsam, vandresko og basis uldtrøjer – og naturligvis stetoskop og andet grej".

Mediciner2

Intern Mediciner i Nuuk

Jeg har været på et eventyr de seneste to måneder. Jeg har arbejdet som Intern Mediciner på medicinsk afdeling i Nuuk. Jeg forsøgte at forberede mig godt til turen – læste op på akut kardiologi, apopleksi mm., og pakkede myggebalsam, vandresko og basis uldtrøjer – og naturligvis stetoskop og andet grej.

Det har været en oplevelse ud over det sædvanlige. Jeg indgik hurtigt i dagligdagen på en velfungerende afdeling, hvor imødekommenhed, hjælpsomhed og nysgerrighed er i højsædet. Jeg stod ofte i situationer som ”Hmm, det har jeg ikke lige prøvet eller set før”, men med hjælp fra kollegerne med Grønlands erfaring samt fælles brainstorm fandt vi en løsning. Sygdomsbillederne er ikke nødvendigvis som i Danmark, og undertiden stod vi tilbage med følelsen af at ”her har vi vist fundet en Zebra”. I det hele taget var der en god holdånd - hvis en kollega havde tid tilovers kom vedkommende og tilbød at hjælpe dig færdig – og vice versa. Fredag morgen var der samling omkring fælles morgenmad med hjemmebagte boller, samt dagens case.

Opholdet i afdelingen gav både nye venner og et gensyn med tidligere kolleger. Jeg er kommet tilbage med overskud, arbejdsglæde og en følelse af at have fået ”blæst støv af hjernen”.

Det er ikke muligt at forberede sig på naturen – den er overvældende. Luften er klar og kølig, Nuuk fjorden uendelig, og når jeg ikke var på job, levede jeg nærmest i mine grønlænderbukser og vandrestøvler. Det gav følelsen af både at være på arbejde og på ferie hele tiden. Så snart der var en friweekend, var det med at komme op i fjeldene. Opholdet gav også muligheden for at komme med på evakuering i Sydgrønland. Jeg sad stum af beundring i flyet – her var skråningerne grønnere, og vandet mere grønt, oversået med isbjerge.

Jeg glæder mig til et gensyn – Takuss.

  • Mediciner6
  • Mediciner1
  • Mediciner7
  • Mediciner5
Luk (Esc)