Forsæt til indhold

"Her, 5 måneder efter vi er ankommet, har vi fået en masse fantastiske minder. Hvis man er til outdoor-livet, løb i terræn og lignende, så er Grønland lige stedet. Hvalerne svømmer forbi lige udenfor vinduet, hvor vi bor. Der er vand til alle sider". 

Sejltur

"Enhver beslutning kræver overvejelse, men denne beslutning var hele oplevelsen værd".

Tandklinikken

Tandlæge i Aasiaat

Forud for beslutningen om at tage af sted, har der selvfølgelig været en masse overvejelser.

For hvad er det så jeg har sagt ja til? Efter lidt forberedende research, en snak med andre tandlæger i Grønland, og hjælp til yderligere information fra Grønlandsrepræsentationen i København, følte jeg mig bedre forberedt. Det ville ligne noget af det, jeg kendte fra Danmark.

Hvad kom jeg så op til? En ny arbejdsplads og nye søde imødekommende kollegaer. En ny dagligdag, og en helt ny tilværelse i et nyt land. Og det har været super godt.

Jeg er blevet udfordret fagligt! Udover, at jeg for dette år fungerer som chef for klinikken i Aasiaat, og dermed har måttet lære en masse om det administrative i at drive en tandklinik og være personaleansvarlig, er det også udfordrende behandlingsmæssigt. Der er en masse spændende cases. Jeg finder eksempelvis selv endodonti spændende, og får rig mulighed for at lave rodbehandlinger.

En anden ting jeg synes det er vigtig at fortælle dig, der overvejer at søge mod nord, er, at det også har været nemt at finde et job til min kæreste. Det burde også være muligt for dig, hvis det skulle være relevant. Så man kan tage af sted som par.

Her, 5 måneder efter vi er ankommet, har vi fået en masse fantastiske minder. Hvis man er til outdoor-livet, løb i terræn og lignende, så er Grønland lige stedet. Hvalerne svømmer forbi lige udenfor vinduet, hvor vi bor. Der er vand til alle sider. Vi har købt en andel i en lille jolle, så vi kan komme lidt omkring og fange vores egne fisk. Det er også en lidt vild oplevelse at komme forbi ”Brættet” og der så ligger friskfanget fisk, hval, sæl - Og nu i jagt sæsonen, rensdyr.

En hver beslutning kræver overvejelse, men denne beslutning var hele oplevelsen værd.

Vi har indtil nu oplevet Grønlandsk sommer, midnatssol, nordlys, og nu er den første sne faldet. Vi er spændte på vinteren, og mørket. Men vi ser frem til langrend, og forhåbentlig en tur eller to med hundeslæde.

Så er du klar på nye udfordringer, omstillingsparat og klar på en oplevelse for livet, så kom til Grønland.

Tandlæge, Christel

  • Isbjerg
  • Hval
  • Nordlys Over Tandklinikken
Luk (Esc)